Teme
Top 40 ličnosti u trenutnom fokusu
Pretraživač

Vesna Zmijanac

U "Grandu" nemaju ni mjesta ni vremena za Zmiki!

Vesna Zmijanac
Nekadašnji seks simbol Jugoslavije i zvijezda dobre narodne muzike Vesna Zmijanac napustila je najveću izdavačku kuću "Grand", u kojoj, kako kaže, zbog najezde mladih pjevača nema ni prostora ni vremena za druge.

Naime, Zmiki, koja je već punih 30 godina na našem estradnom nebu, odlučila je da novi album objavi za PGP RTS, produkciju u kojoj je i počela karijeru.

"Istina je, potpisala sam ugovor s RTS-om. To je instinktivna odluka. Išla sam srcem, a ne glavom. Sa "Grand produkcijom" nisam uopšte pregovarala, već sam odlučila da svoj novi album objavim isključivo za PGP RTS. Popović i ja smo ostali u korektnim odnosima. Nema ni razloga da bude drugačije jer nemam nikakav lični razlog zbog kojeg napuštam njegovu izdavačku kuću. Znamo svi da je u "Grandu" gužva zbog mladih pevača i takmičenja koja organizuju i na kojim ih regrutuju. Pored njih, oni nemaju vremena ni prostora za druge pevače. Kao što rekoh, ja ovog puta idem kuda me srce vodi", obrazložila je Vesna za "Alo!".

Vesna Zmijanac
Grand puca topovima, a PGP iz praćke

Miša Mijatović (51) urednik narodne muzike u PGP-u RTS-u za "Vesti" je ispričao šta znači povratak Vesne Zmijanac u ovu izdavačku kuću i dodao da dolazi novo vrijeme u narodnoj muzici.
                                  
"U odnosu na Cecu Ražnatović i Lepu Brenu, koje su podigle prašinu sa novim pesmama, Vesna će biti najbolja. Ona fenomenalno peva, zadržala je stil koji ju je načinio zvezdom. Nije se trudila da bude nova i drugačija niti da se bilo kome dodvori. Mnogi pevači lutaju, pokušavaju da se dodvore mladoj publici i em ispadnu smešni, em izgube i ono malo publike što su imali", smatra Mijatović.
     
Zašto PGP RTS ne može ono što može Grand?

"Dok Grand gađa publiku topovima, PGP puca iz praćke! Sve što može Grand, mogao bi i PGP, čak i mnogo više. Ali samo u teoriji. Grand sarađuje sa Pinkom, komercijalnom televizijom na kojoj ima četiri emisije i fantastičnu reklamu. A nama ostaje nacionalna televizija kojoj muzika nije prioritet. Na nacionalnoj televiziji postoje samo dve emisije narodne muzike, a koncepcija je da se pevaju samo stare poznate pesme. Znači, za novo nema mesta."

Šta će PGP dobiti objavljivanjem albuma Vesne Zmijanac?                   

"Dobija na ugledu. Svi dobri, kvalitetni pevači trebalo bi da se vrate u našu kuću, a vratili bi se da su bolji uslovi. Ali kako stoje stvari na estradi počeće polako da se vraćaju, jer im više niko neće dati uslove koje sanjaju. Možda ponovo dođe vreme da pevačima bude čast da objavi CD za nacionalnu kuću, kao što je i nama čast da nam se pevači poput Vesne Zmijanac vrate. Gotovo svi koji nešto znače na estradnom nebu su deca PGP-a od Cece pa nadalje. Državna kuća treba da ima svoje pevače da ne moramo svaki čas da zivkamo Sašu Popovića kako bismo ga pitali da li dozvoljava nekom od svojih pevača da se pojavi na nacionalnoj televiziji!"

Izvor & Foto: Alo!, Vesti

Balkanmedia - 14.09.2011.
Vesna Zmijanac video izbor:
A komentar ?
Vesna Zmijanac vremeplov(37)
Balkanmedia Video Portal
musicBox
1
Snippet 363 Kad se Dženi oženi! Evo, ovdje sam zapisao Snippet 366