Teme
Top 40 ličnosti u trenutnom fokusu
Pretraživač

Vesna Vukelić - Vendi

Od pevačice do kraljice

Svoje osmogodišnje prisustvo na estradi, jugoslovenski seks simbol i pevačica Vesna Vukelić – Vendi krunisala je glavnom ulogom u filmu o kontroverznoj kraljici Dragi Mašin. U projektu, koji je produkt umetničko – bračnog para Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića, a koji je rađen po Isidorinoj knjizi “Serbske kraljice”, za mnoge je bio “grom iz vedra neba” kada je obelodanjeno da je od mnoštva naših glumica, uloga lepe, lukave i inteligentne žene Drage Mašin, koja je od dvorske dame postala kraljica, pripala baš Vesni Vukelić – Vendi.

Da li si i ti bila iznenađena?

Vesna Vukelić – Vendi: Apsolutno. Isidora i ja smo se upoznale u jednoj televizijskoj emisiji, gde smo obe gostovale. Do tada se nismo poznavale, a kada mi je nakon izvesnog vremena, ponudila ulogu, bila sam više nego počastvovana. S obzirom da je ona za mene hiperintelektualka, a samim tim žena koja ume da misli i zna šta je dobro, nema razloga da ne verujem u njen izbor. Sada je na meni da opravdam ukazano poverenje.

Misliš li da si dorasla takvom izazovu?

Vesna Vukelić – Vendi: Izuzetno sam samokritična osoba i perfekcionista koji traži “dlaku u jajetu”. Dokazaću da sam talentovana i da se mogu snaći u svakoj situaciji. S obzirom da sam od malena gajila ambicije prema glumi, nema razloga da sumnjam u sebe. Znam koliko mogu i trudiću se do maksimuma.

Zbog čega nisi upisala glumu, već si se opredelila za estradu?

Vesna Vukelić – Vendi: Na vreme sam shvatila da je ta grana umetnosti ekonomski neisplativa. Nisam nikakav megaloman koji u svemu vidi samo novac, ali sam realna žena, koja zna da iza sebe ne poseduje “jaka leđa” koja mogu da me uvek podrže. Nemam roditelje glumce, niti pripadam nekom klanu. Nikada ne bih pristala da mi uloge zavise od “prisnih kontakata” sa rediteljima. Zato sam se opredelila za muziku i zbog toga se ne kajem, jer su kod nas žene reditelji retkost, a ukoliko je u pitanju muški reditelj, njegov poziv za film, u većini slučajeva, krije neke nepristojne ponude.

Da li bi ti zarad slave prešla granicu pristojnosti?

Vesna Vukelić – Vendi: Madona je izjavila da je promenila hiljadu kreveta pre nego što je postala poznata, međutim, to nije moj životni stav. Nisam osoba koja voli da joj neko komanduje, niti želim da mi život bude zasnovan na raznim uslovljavanjima ili intimiziranjima zarad posla. Naravno, i u poslu pevačice, slično je kao i u glumi, ali kvalitetna pevačica uvek će imati pozive za nastup makar i po nižoj ceni, jer je velika ponuda restorana i muzičkih objekata, gde se može pevati i zaraditi novac. Sa glumom to nije slučaj.

Koga si priželjkivala da pored tebe zaigra u liku Aleksandra Obrenovića?

Vesna Vukelić – Vendi: Iskreno sam se nadala da će mi partner biti glumac Narodnog pozorišta, Boris Pingović. Međutim, Isidora se odlučila za mladog glumca Nikolu Fišekovića, koji je inače dalji potomak dinastije Obrenović. Početkom decembra počinjemo da snimamo i to u Aranđelovcu.

Pričalo se da će sa tobom glumiti jedna inostrana zvezda?

Vesna Vukelić – Vendi: Ha, ha, ha... Ranije sam tvrdila, naravno u šali, da bih vrlo rado zaigrala pored Al Paćina, pošto je on moj omiljeni glumac. Nažalost, rediteljka je smatrala da on po godinama ne može da tumači Aleksandra, pa će ga dostojno zameniti mladi Nikola.

Nedavno te oštro napala Vesna Rivas i ne štedeći reči, govorila je o tebi u najgorem svetlu. Zbog

čega si joj “stala na žulj”?

Vesna Vukelić – Vendi: Kada je pomenuta pevačica imala spor sa Mirom Škorić, stala sam na njenu stranu, jer sam smatrala da je nezaštićena i da je treba bar moralno podržati, mada sam kasnije zažalila zbog toga. Iako su se svi sprdali sa njom i omalovažavali je, ljudsko u meni teralo me je da branim “nejaku”. Vrlo brzo sam uvidela da to nije baš tako, posebno kada je dotična krstila svoje kučiće. Danas ta osoba, koja nema nimalo dodirnih tačaka sa mnom, tvrdi da sam glupačica, da sam se prodala za silikone, da se foliram, spavam sa leksikonom “Vujaklija” i da sam jednostavno žena koja je odlepila. Shvatila sam da se radi o osobi koja ima šizofreni rascep ličnosti. Njoj je potreban psihijatar da bi joj dokazao da je njeno vreme odavno prošlo. Žao mi je što nije štedela ni Isidoru Bjelicu, ali koliko znam sa njom će se stvari rešavati na sudu.

Dijana Maksimović
Vesna Vukelić - Vendi video izbor:
A komentar ?
Vesna Vukelić - Vendi Trackback(13)
Balkanmedia Video Portal
musicBox
1
Snippet 176 Strasti! Laptop Biserka Sad smo jači od nje!