Teme
Top 40 ličnosti u trenutnom fokusu
Pretraživač

Teodora Bojović

Na kormilu četvoročlane družine

Pevačica Teodora Bojović je ovih dana u “totalnom haosu”. Završava pripreme oko preseljenja sa porodicom iz rodnog Novog Sada u Beograd, a privodi i kraju organizacione pripreme za promociju svog prvog CD jednostavno nazvanim “Teodora”.

Zašto je publika toliko dugo čekala na tvoj materijal?

Teodora Bojović: Želela sam da sve radim studiozno, profesionalno i perfektno, a to iziskuje dosta vremena. Ipak, drago mi je što sam imala sjajne saradnike, Mirka i Snežanu Vukomanović, koji su uradili većinu pesama na mom CD. Inače, album nosi naziv “Teodora” i sadrži 10 pesama, od kojih je devet autorskih, originalnih i jedna obrada. Reč je o Bajaginoj kompoziciji “Ti se ljubiš na tako dobar način”, koju sam snimila na nagovor producenta. On ju je slučajno čuo kada sam je izvodila na klaviru u časovima odmora. Dopala mu se verzija i insistirao je da je uvrstim u materijal za prvi album. Sve kompozicije su u pop fazonu, jer mi on najviše leži.

Na koje pesme tipuješ?

Teodora Bojović: Već je snimljen spot za pesmu “Osmeh”, koja će kao singl najaviti ceo album. Smatram da polako treba “odmotavati” numeru po numeru, pa kada uđe u uši, preći na sledeću. Ni na jednu pesmu posebno ne tipujem, jer su mi sve podjednako drage, a publika će odlučiti koje će postati hitovi.

Najavljivala si da ćeš album objaviti za “Automatik”, ali si se predomislila. Zašto?

Teodora Bojović: Postojala je i neka vrsta pretpromocije za tu diskografsku kuću, ali su nam se u međuvremenu poslovni stavovi i ambicije razišli. Smatrala sam da album ne treba da trpi kompromise, jer dve godine rada, kako mog, producentovog, tako i celokupnog tima, ne sme biti olako shvaćeno, pa smo se sporazumno odvojili i svako je otišao svojim putem. Album sam objavila za BK Telekom – muzički sektor.

Stiče se utisak da si isuviše dugo radila na albumu...

Teodora Bojović: To je samo prividno. Od malena sam se opredelila za muziku i ona mi je primarna orjentacija. Njome sam se bavila i kada sam mislila da pauziram. Bila su drugačija vremena, pa sam se u jednom periodu aktivno bavila novinarskim pozivom. Međutim i tada sam radila samo sa ljudima koji su bili na istoj talasnoj dužini, i nikada, ni po koju cenu, nisam želela da pravim kompromise. Kod kuće sam neprekidno sedela za klavirom, pisala kompozicije i to se pokazalo ispravnim, jer sam za svoj album lako odabrala one prave.

Bavila si se i voditeljstvom na Trećem kanalu RTS i NS plusu. Da li bi se ponovo okušala u tom poslu?

Teodora Bojović: Bila je to ljubav, ali čak i tada sve vreme sam naginjala muzici i trudila se da vodim emisije, koje imaju veze sa notama. Sada ne vidim mogućnost vraćanja ni novinarskom, ni voditeljskom pozivu, jer sam ozbiljno i profesionalno krenula ka nečemu što sam celog života želela.

Poznato je da si nekoliko puta nastupala i na muzičkim festivalima. Kakve utiske nosiš sa njih?

Teodora Bojović: Tri puta sam nastupala na Budvanskom festivalu, a pre pet godina i na Mesamu. Tada sam pevala sa Leontinom i Ksenijom Mijatović pesmu “Odustani” i bilo je veoma interesantno. U početku smo mislili da će to biti samo jedna vrsta šaljivog nastupa, ali s obzirom da smo sve tri veliki profesionalci, ozbiljno smo prionuli na realizaciju, pa smo se predstavile kao solidan trio. Možda nam je u svemu tome pomogao i horoskopski znak, jer smo sve tri tipične Škorpije.

Nedavno si snimala i duet. Da li se sličan našao i na tvom albumu?

Teodora Bojović: Radeći zajedno u studiju sa Dejanom Cukićem, zajednički producent Mirko Vukomanović nam je predložio da snimimo duet i kada smo ga otpevali, divno je zvučao, pa je ta pesma, praktično promovisala Cukićev album. Na mom CD nema dueta, jer sam želela da ovim prvencem ispričam neku svoju priču i da dozvolim ljudima da me upoznaju i prihvate moj senzibilitet.

Kao diplomirani muzikolog, svakako imaš kompetentno mišljenje o kvalitetnim ovogodišnjim projektima svojih kolega. Koje bi izdvojila?

Teodora Bojović: Izuzetno su mi se dopali albumi Vlade Georgieva, Tijane Dapčević, Biljane Krstić, a od inostranih Šakirin, Santanin i najnoviji CD Anis Moriset.

Udata si i imaš dvoje dece. Kako usklađuješ profesionalne i porodične obaveze?

Teodora Bojović: Dosta sati provodim za klavirom i preslušavam klasičnu i aktuelnu muziku, ali ostavljam dovoljno vremena i za druženje sa kćerkom Sarom (9) i sinom Rastkom (4,5). Suprug Aleksandar i ja trudimo se da svaki trenutak provedemo prijatno, da oslušnemo šta klinci žele i da ne dozvolimo da nam profesija bude važnija od porodice. Iako se oboje bavimo zahtevnim poslovima (Aleksandar je P.R. “Microsofta”), uspevamo da našu malu četvoročlanu družinu ne zapostavimo i insistiramo da uvek mora postojati dovoljno vremena za porodicu i privatan život.

Šta bi sebi i svojoj porodici poželela u Novoj 2003. godini?

Teodora Bojović: Na prvom mestu da ojačam svoju emotivnu konstrukciju i da naučim da udarce primam bolje, nego što sam do sada. Što se tiče porodice, najvažnije je zdravlje.

Dijana Maksimović
A komentar ?
Teodora Bojović Trackback(3)
Balkanmedia Video Portal
musicBox
1
I nama je to zanimiljiv pogled! Nisu se sporazumjeli! Pokerface! Snippet 278