Teme
Top 40 ličnosti u trenutnom fokusu
Pretraživač

Srna Lango

Ljubavnica svome mužu

Glumica Srna Lango već dugo je odsutna iz javnog života, tačnije ne snima filmove, serije, a nema je ni u pozorišnim predstavama. Međutim, ona je već godinama u srećnom braku sa glumcem Irfanom Mensurom i potpuno okrenuta porodičnom životu. Kada se pomislilo da je definitivno rekla zbogom karijeri, sve je iznenadila ulogom Sofije, u domaćoj telenoveli “Jelena”.

Da li je razlog vaše stagnacije u karijeri svojevrsni bojkot određenih osoba koji odlučuju o izboru glumaca za određene projekte?

Srna Lango: Ne verujem, ali i da je to istina, nikada javno ne bih prizna, jer to nije u mom stilu. Ponuda je bilo, ali sam ja jednostavno više želela da se posvetim porodici, suprugu i sinovima, jer sam smatrala da su oni to i zaslužili. Tačno je da je bilo trenutaka kada sam se pitala da li je to kraj moje glumačke karijere i priznajem da mi je na trenutak bilo itekako žao ukoliko nikada više ne stanem pred tv kamere. Srećom nedavno je stigla ponuda da zaigram u “Jeleni” i tu šansu nisam želela nikako da propustim.

U prvoj domaćoj sapunici zablistali ste u punom sjaju. Da li je bilo teško vratiti se u “glumački kolosek”?

Srna Lango: Da budem iskrena, ne sećam se kada sam bila ovoliko umorna, a ipak zadovoljna postignutim rezultatom. Nakon višegodišnje pauze, pružila mi se idelana prilika da radim nešto veliko. Tome sam se predala svim srcem. Jedino sam permanentno neispavana.

U seriji vam je direktni partner suprug Irfan Mensur. Kako je igrati njegovu TV ljubavnicu?

Srna Lango: Priznajem da sam malo sa zebnjom prihvatila da tumačim ljubavnicu svog supruga, ali sa druge strane gluma je gluma, a oboje smo profesionalci.

S obzirom da tumačite negativnu žensku rolu, da li vam je bilo teže da je kreirate nego da ste igrali “dobricu”?

Srna Lango: Igrati zloću za svaku glumicu je veliki izazov. Kada je reč o Sofiji, ona je veoma kompleksan lik, pa mi je bilo veoma naporno da je kreiram onako kako je scenarista zamislio. Ipak mislim da sam od jedne kučkaste hladne žene uspela da napravim itekako ranjivu osobu. [sl3] Kćerka ste poznate voditeljke Dunje Figenvald – Puletić. Majka vam je nedavno otišla u penziju, ali je izrazila želju da bi volela da zajedno sa vama radi na novom tv projektu…

Srna Lango: Ne svojom voljom, mama je prevremeno otišla u penziju. Iako uživa u penzionerskim danima, veoma bi volela da radi nešto novo. Želja nam je da se nađemo okupljene oko tv projekta, u kome bi se oprobale kao autorke i voditeljke.

Mnogi ne znaju da ste se bavili i baletom. Žalite li ponekad što niste nastavili baletsku karijeru?

Srna Lango: Ne, baletu sam definitivno rekla zbogom i zbog toga nikada nisam zažalila. Možda se nekada dogodi da odigram rolu balerine u nekoj predstavi ili na filmu, što bi me radovalo, ali se više nikada ne bih bavila samo baletom.

Dijana Maksimović
A komentar ?
Balkanmedia Video Portal
musicBox
1
Kupovina za vrijeme poplave Mmmm, crvene volim najviše! Uf, problemi, problemi! Ma, omaklo joj se!