Teme
Top 40 ličnosti u trenutnom fokusu
Pretraživač

Sinovci

Iskorak u filmsku režiju

Na poljani, udaljenoj šest kilometara od centra Surčina, ovih dana se snima film “Sinovci” po scenariju i u režiji Siniše Kovačevića. Produkciju potpisuje “Ave Serbia”, na čijem čelu se nalazi glumica Ljiljana Blagojević. Inače, scenario je nastao na osnovu Kovačevićevog komada “Srpska drama”, koji je godinama igran na beogradskim pozorišnim scenama.

Zanimljivo je da se film snima samo noću, i da je planirano da posle Surčina, projekat bude rađen i na lokalitetu Sremske Mitrovice. Završetak snimanja se očekuje krajem oktobra, a pred publiku će se najverovatnije film pojaviti već sledeće godine.

U “Sinovcima” glavne uloge tumače: Petar Kralj, Miodrag Krivokapić, Ljiljana Blagojević, Nenad Maričić, Branislav Tomašević, Nikola Rakočević, Kalina Kovačević, Vuk Kostić, Rada Đuričin, Miodrag Radovanović – Mrgud, Vladan Živković, Eva Ras…

Budžet filma je za sada oko 970.000 evra (bez kopija za prikazivanje i marketinške obrade).

Siniša Kovačević: Snimanje filma je krvav rudarski posao. Ovo mi je prva filmska režija, iako iza sebe imam preko sto snimljenih reklamnih spotova. Scenario namerno nisam dao drugima da režiraju, već sam želeo da sam uradim taj posao. To je moj iskorak u svet filma, što je po meni bilo i realno očekivati. Za mene je režija pogled u svet. Pre 15 godina sam počeo da režiram u pozorištu i evo, sada sam se okušao i u kinematografiji. Nadam se da ću za 10 godina uraditi bar još pet filmova. “Sinovcima” želim da kažem da neki ljudi moraju da stave prst na čelo i zapitaju se da li treba za otadžbinu herojski ginuti ili živeti.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri, bard srpskog glumišta, Petar Kralj, po prvi put igra jednu od glavnih uloga u domaćem filmu.

Petar Kralj: Ni trenutka se nisam premišljao kada mi je moj veliki prijatelj ponudio ulogu u “Sinovcima”. Osećam se prijatno, bez obzira na loše vremenske uslove. Čak mi ne padaju teško ni noćna snimanja. Divno je to što Siniša tačno zna šta hoće i ne luta u pripremama za snimanje kadra.

Muzika će biti jedna od bitnijih segmenata u filmu, a za nju će se pobrinuti poznati kantautor Vlado Georgijev.

Tekst i foto: Dijana Maksimović
A komentar ?
Sinovci Trackback(3)
Balkanmedia Video Portal
musicBox
1
Snippet 263 Izjednačena bitka! Snippet 265 Imam pjesmu za tebe!