Teme
Top 40 ličnosti u trenutnom fokusu
Pretraživač

Popularni filmovi

Bajka za decu i odrasle

Bajka za odrasle i decu “Vilenjak” (ELF) konačno je stigla i u domaće bioskope. Film je režirao Jon Favreau, a glavne uloge u filmu tumače Will Farrell i James Caan. Priča o džinovskom patuljku počinje jedne davne božićne večeri kada je beba iz sirotišta upuzala u vreću sa igračkama, koja je nošena u radnju Santa, na Severnom Polu. Mada je odvojen od roditelja i odgajan da bude patuljak, dečak je već u toku detinjstva bio veći od svih u svojoj okolini. Bilo je jasno da Badi (Will Farrell) nikada neće ući u svet patuljaka. Ono što on želi jeste da pronađe svoju pravu porodicu, a put ga vodi ptravo u New York. Mada je upoznao svet kakav nije ni znao da postoji, brzo je naučio da život u velikom gradu nije med i mleko, i osećao se kao autsajder.
Badi je tražio svog pravog oca Voltera (James Caan), prezauzetog izdavača dečjih knjiga. Međutim, Volter ne veruje Badiju ni reč. Badi je takođe otkrio novu mamu (Mary Steenburgen), i shvatio da ima polubrata od deset godina (Daniel Tay) koji ne veruje u Božić i patuljke.

Filmska ekipa

Scenario za ovaj film napisao je David Berenbaum, a režiju potpisuje Jon Favreau koji se, pored rediteljskog posla bavi i glumom. Prvi film koji je režirao je “Made”, a glumio je u filmovima “Date School”, “Something's Gotta Give” sa Jackom Nicholsonom “Daredevil”, “Love and Sex”, “The Replacements”, “Very Bad Things”, “Deep Impact”. Will Farrellkoji tumači glavnu ulogu u ovom filmu, poznat po ulozi u seriji “Saturday Night Live”. Igrao je u filmovima “Austin Powers: International Man of Mystery”, “A Night At The Roxbury”, “The Ladies Man”, “Winter Passing”, “Anchorman”, “Old School”.

James Caan najpoznatiji je po ulozi u filmu “Kum” (prvi deo) za koju je bio nominovan za Oskara. Osim “Kuma”, ostvario je zapažene uloge u filmovima “A Bridge Too Far”, “Chapter Two”, “The Gambler”, “Slither”, “Silent Movie”, “Rollerball”, “The Killer Elite”, “Harry and Walter Go to New York”, “Another Man, Another Chance”, “Comes a Horseman”, “Kiss Me Goodbye”, “Gardens of Stone”, “Alien Nation”, “Flesh and Bone”, “The Program”, “The Yards”, “Honeymoon in Vegas”...

J. D. - 25.12.2007.
A komentar ?
Popularni filmovi vremeplov(153)
Balkanmedia Video Portal
musicBox
1
Svakodnevnica jednog kauboja Ona tek 6. mjesec, on već 7.godina Trica! Snippet 363