Teme
Top 40 ličnosti u trenutnom fokusu
Pretraživač

Poljupci

Ljubav ne priznaje granice

Domaće ostvarenje “Poljupci”, svojevrstan rediteljski debi scenariste i filmskog kritičara Saše Radojevića, počeo je sa redovnim prikazivanjem u beogradskim bioskopima. Letos je film dobio specijalnu nagradu za scenario na festivalu u Vrnjačkoj Banji.

Ljubavna priča o mladom reditelju Marku, njegovoj devojci Žiži, profesoru čiji roman želi da ekranizuje, ali i flertu sa profesorovom kćerkom, je svojevrstan presek profesionalnog – ljubavnog života urbanog čoveka i njegov pokušaj i nemogućnost da uspostavi komunikaciju između ljudi suprotnih polova. Posmatrajući parove koji se svojski trude da ih ljubav povezuje, gledaoci se pitaju da li uopšte postoji ljubav i u čemu se ona ogleda, ako se svuda i na svakom mestu prednost daje obmanama.

Glavne uloge su poverene: Gordanu Kičiću, Ljubinki Klarić, Slobodanu Bodi Ninkoviću, Goranu Šušljiku, Ljubi Tadiću, Tamari Miletić i Luni Lu. Kroz ljubavnu priču prolaze i: Periša Perišić, Miloš Lolić, Marija Jelisijević, Miloš Radivojević.

Saša Radojević: “Poljupce” sam namenio svim generacijama, koje su spremne da se suoče sa vlastitom intimom. U centru pažnje sam stavio parove različitih generacija, od glumačkih veterana, do mladih koji se prvi put pojavljuju na filmu. Pored profesionalnih glumaca, ubacio sam i nekoliko likova iz drugih umetničkih disciplina, kao što su: slikarka, dramaturg, reditelji, koji na ovaj način ostvarenju daju određenu dozu ekskluzivnosti. Po strukturi, “Poljupci” problematizuju različite nivoe pripovedanja. Pored naratora, koji rukovodi čitavom pričom, tu se nalazi i njegov “pomoćnik” – stari pisac, koji svoju bolesnu ženu pokušava da zabavi, pripovedajući joj priče o ljubavi, zavođenju, mržnji i prevari. Naglašena vizuelnost u ovoj ljubavnoj priči u funkciji je inspiracije slikarskim delima.

D. Maksimović
A komentar ?
Balkanmedia Video Portal
musicBox
1
Da! Prave su! Leptirići! Sjajne slušalice! Ovo može da izazove i sreću i nesreću!