Teme
Top 40 ličnosti u trenutnom fokusu
Pretraživač

Maja Nikolić

Što bih krila silikone?

Za nju kažu da je skandal majstor! Gde god da se pojavi Maja Nikolić je uvek u centru pažnje. Ona je učestvovala na mnogim festivalima, na mnogim i pobeđivala, baš kao i letos na festivalu u Zrenjaninu sa pesmom “Bolesna”. O toj pesmi i još ponečemu Maja kaže:

Maja Nikolić: Ja sam na festivalima uvek pevala balade s velikim rasponom glasa. Na Beoviziji sam otpevala pesmu od tri oktave koju niko iz žirija nije shvatio, pa sam bila loše plasirana. Pesma “Bolesna” jeste hit, ali nije zahtevala neko veliko pevačko umeće. Ta pesma nije narodnjak, već je pop pesma. Odlučila sam da na festivalima više ne pevam festivalske pesme, već one hit pesme koje publika želi.

Zašto si se zahvaljivala Massimu Saviću kad ti je dao samo dva boda?

Maja Nikolić: Pa on je presudio! Mogao je da da više bodova grupi iz Šri Lanke. Ja njega nisam poznavala, ali sam bila dovoljno hrabra i luda da u vreme njegovog koncerta izletim na binu i otpevam prateće vokale. Mislim da se njemu to dopalo, a posle finala smo se družili do ranih jutarnjih sati.

Pre dve godine si imala sukoba sa Natašom Bekvalac na tom istom festivalu. Jesi li se u međuvremenu srela sa njom?

Maja Nikolić: Nisam, a želela sam! Ja sam neko ko se svojim radom i trudom izborio za sve u životu. Učestvovala sam na 56 festivala i nikada nisam kupovala nagrade, niti sam imala ikoga iza sebe, sponzora i slično. Na tim festivalima osvojila sam 12 prvih nagrada. Htela sam s njom da se pojavim u bilo kojoj emisiji, nudila sam Bošku da organizuje naš susret na Pinku, ali do toga nije došlo, jer ona nije htela da priča sa mnom.

Zašto si učestvovala na toliko festivala, kad si u isto vreme, često kritikovala?

Maja Nikolić: Kritikujem sve festivale na kojima se peva na playback i sve festivale na kojima se mesec ili dva unapred zna ko će da pobedi. Glupo je učestvovati na takvim festivalima.

Priča se da se znalo da ćeš ti pobediti?

Maja Nikolić: To nije istina! Nikada u karijeri nisam kupovala nagrade na festivalima. To su priče zlobnika koji nikada ništa nisu dobili u muzici, a time se bave sto godina.

Jedna novinarka na festivalu u Budvi je rekla “Nema Maje Nikolić, pa nema ni skanadala”!

Maja Nikolić: Čula sam za tu izjavu i mislim da je to jako glupo! Ja svoju karijeru nikada nisam pravila na skandalima. Novinari izmišljaju svašta vezano za moje ime i moju profesiju. Ja sam svoju muzičku karijeru gradila na kvalitetu i dobrim pesmama. Nemam potrebe da pravim o sebi tračeve da bih bila u žiži interesovanja. Nisam bila 14 meseci u Srbiji, a o meni se pisalo kao da sam tu sve vreme.

Šta je bilo sa karijerom u Americi?

Maja Nikolić: Za nekoliko dana putujem u Ameriku i nastavljam da tražim svoju šansu tamo. Imam producente koji rade sa mnom, snimam pesme na engleskom i nadam se da ću uspeti nešto da uradim. Totalno sam se orjentisala u tom pravcu, jer je ovde situacija na našoj muzičkoj sceni tužna. Na ceni su otvaračice usta koje u torbi nose silikone, dok ja nosim svoj minidisk sa pesmama.

Ipak, snimaš album i na srpskom?

Maja Nikolić: Dugo nisam objavila album na srpskom, pa sam rešila da i to uradim. Upravo završavamo pesme, ali još ne znam tačno kada će se album pojaviti. Sve zavisi od toga kako bude tekla moja karijera u Americi.

Svojevremeno si pričala kako su ti grudi porasle od dijete. Kasnije si priznala da si ugradila silikone?

Maja Nikolić: Ugradila sam silikone, i to sam prva uradila na našoj estradi. Posle mene su još mnoge poznate žene krenule sa korekcijom grudi. Ta izjava oko dijete je pogrešno interpretirana u jednom tabloidu. Ja sam i tada pričala da imam silikone. U Americi svaka druga žena ima silikone. Što bih to krila?

S. S. Todorović
Maja Nikolić video izbor:
A komentar ?
Maja Nikolić Trackback(15)
Balkanmedia Video Portal
musicBox
1
Porodična idila! Neeeeću! Primjer upornog čovjeka! Pozdrav fotografu!