Teme
Top 40 ličnosti u trenutnom fokusu
Pretraživač

Bolero

Grupa Bolero ima novu pjesmu! (video)

Grupa Bolero

Grupa "Bolero" nakon više od 20 godina vraća se na scenu na radost svih bisera rasutih po svijetu. Zasvirće opet "O Jesenjinu" i zapjevati "Jelenu", "Krčmarsku Moskvu", "Pismo majci". A pjevaće ih Mile Anđelić glas koji budi pregršt emocija: nostalgiju, revoluciju, poeziju, ljubav...Snimili su novu pjesmu "Dispertango".

Bolero se vrća na scenu ali pod imenom "Grupa Bolero Reunion". O povratku na scenu ne žele mnogo govoriti, ali predano rade na novom albumu. Nedavno su snimili pjesmu "Dispertango", po kojoj će i album biti nazvan. Pjesmu "Dispertango" napisao je Mišo Bartulica, osnivač i vođa grupe "Bolero", a pjesmu su otpjevali Mile Anđelić i Rade Šerbedžija.
Za Sarajevo-x, Bartulica je objasnio o čemu se radi u novoj pjesmi:
"Disper znači rasprišivanje, a tango strast, dakle raspršena strast. To je pjesma o nečemu velikom što je raspršeno, o naprasno ratom prekinutim ljubavima i životima. Oduvijek sam pisao socijalne pjesme i pjesme o ljubavi. U "Dispertangu" se miješaju i pop i rock i tango i jazz. Pjesme grupe "Bolero" uvijek će imati stari "šmek" i da će se baviti stvarima koje brinu društvo.

Grupa Bolero
Strast koju su dijelili i ljubav prema muzici raspršio je rat. Prije nekoliko godina objavili su pjesmu "Bosna u Basni", koja bi se trebala naći na njihovom narednom albumu "Dispertango".

O njihovom povratku sve više se priča u javnosti, međutim članovi grupe još ne mogu sa sigurnošću potvrditi tu informaciju. Nadaju se da će uspjeti okupiti staru postavu i uskoro napraviti koncert u Sarajevu. Za projekte koje namjeravaju realizovati potreban je novac, ali su ustrajni i žele da, kada se vrate, svojim obožavateljima imaju šta ponuditi. Do koncerta u Sarajevu, ili nekom drugom gradu, uživajte u "Dispertangu".

Izvor: Sarajevo-x

Bolero - Dispertango:

Balkanmedia - 07.04.2011.
Bolero video izbor:
A komentar ?
Balkanmedia Video Portal
musicBox
1
Pas! Moćno oružje! Bundeva zadivljena lubenicama! Meni je dobro! La Linea